Akce plná odvahy a inspirace

Nevidomí za volantem aneb proč se nedotknout dopravy: Akce plná odvahy a inspirace

Dne 3. června se na letišti v Panenském Týnci konala jedinečná akce s názvem "Nevidomí za volantem aneb proč se nedotknout dopravy". Tato událost, již jsme měli tu čest navštívit, přilákala pozornost stovek lidí, kteří přišli podpořit nevidomé řidiče a prožít společně nezapomenutelné okamžiky.

Hlavním organizátorem a iniciátorem spolku "Nevidomí za volantem" je odvážný Petr Haluška, který věří, že žádné omezení neznamená hranic. Cílem akce bylo ukázat, že nevidomí lidé jsou schopni řídit různé druhy dopravních prostředků a překonávat tak předsudky a stereotypy, které je omezují.

Tento rok byla akce obohacena o úžasné partnery a sponzory, kteří se rozhodli podpořit a pomoc s realizací. Mezi nimi se nachází Lukáš Wirwola, majitel autoškoly Wirwolová, Pavel Klein a jeho projekt "V křesle byznysu", my jako Zigilab, Ramirent s.r.o., který poskytl půjčenou elektrocentrálu, František Výleta z energetické společnosti Force-energy a Pavel Rezek s mustangem z roku 2015.

Spolupracující subjekty přispěly k pestrosti akce. Martin Hanibal představil svou karosu z roku 1982, Ladislav svou karosu z roku 2001 a Lukáš Kubásek se svým týmem zajistil catering pro účastníky akce. Byla to skvělá příležitost, jak se všichni mohli setkat a sdílet své zkušenosti.

Jednou z nejvýznamnějších novinek letošního ročníku byl projekt Caterham. Jedná se o nový model, který spolek "Nevidomí za volantem" představil veřejnosti společně s námi. Tento model je zamýšlen jako podpora pro spolek, jelikož za výtěžek z prodeje modelu bude zakoupen skutečný Caterham Super 7. Tento vůz se stane ikonou propagace spolku, získávání partnerů a bude využíván členy spolku a jejich spolupracovníky.

Celá akce byla úspěšná a plná emocí. Nevidomí řidiči se dokázali předvést veřejnosti a ukázat, že jejich handicap neznamená konec jejich snů. Jejich odvaha byla pro všechny přítomné inspirací. Akce "Nevidomí za volantem aneb proč se nedotknout dopravy" se stala důležitým mezníkem, který přispívá k lepšímu porozumění a integraci nevidomých lidí do společnosti.

Doufejme, že takovéto akce budou i nadále podporovat a povzbuzovat nevidomé řidiče a pomáhat překonávat předsudky. Naším cílem je vytvořit svět, kde nevidomí lidé mohou mít stejné příležitosti a svobodu jako kdokoliv jiný.

Můžete se těšit na další ročních, kde doufejme bude stát i Caterham 7. Tímto bychom Vás rád oslovili s podporou. Koupí modelu posunete tento cíl o další krůčky. Objednávkový formulář naleznete na našich stránkách , kde si můžete vybrat barvu a v případně, že by jste chtěli další úpravy není problém si o ně napsat.

Za celý tým Zigilabu Vám děkujeme.